Selasa, Julai 03, 2012

DOORGIFT TASBIH



majlisnya dah lama, kalau ikut tarikh pada kertas doorgift ni 11/3/2012 lebih kurang 4 bulan yang lalu, tapi bungkusan tasbih ini saya baru jumpa balik masa kemas2 kotak yg menyimpan kertas2 kerja saya semalam

sebenarnya pengantin ni (farah) adalah customer saya yang tempah pulut kuning + rendang daging masa majlis perkahwinan beliau di Padang Landak, Besut Terengganu... sangat peramah orangnya & antara customer saya yg tidak cerewet langsung, senang bekerjasama dgnnya

nak cerita pasal tasbih ni, kali pertama menatapnya saya sangat suka sebab pertamanya cantik, berkilat2 & bersinar dipandang mata

dan yg utama tentunya manfaat dari doorgift ni, yelah kadang2 kalau kita pergi majlis2 kenduri kahwin macam2 doorgift yang akan kita dapat

dah nama pun doorgift, tujuannya utk kenang kenangan... tapi berapa ramai antara kita yg menyimpan elok doorgift2 tu semua hingga kesaat ini? melainkan pengantin itu betul2 org yang special bagi kita spt best friend, mungkinlah kita akan simpan elok2

selebihnya hanya hilang begitu sahaja atau silap2 hanya dijadikan mainan oleh anak2 kecil yang terjumpanya

berbanding dgn doorgift seperti tasbih ini, confirm2 orang akan simpan rapi sebab tasbih ni ada manfaat, saiznya yang kecil senang dibawa kemana2 & bila2 kita boleh guna untuk berzikir... dalam perjalanan menaiki kereta, sedang tunggu seseorang... kan bagus kita berzikir dari masa terbuang begitu sahaja, pahala pun InsyaAllah dapat

tasbih ni taklah panjang mcm org2 alim ulama selalu guna tu, so kalau kita guna di tempat2 awam pun takdelah segan sangat nak guna kan...

*nota kaki: boleh dijadikan idea ni pada bakal2 pengantin, yelah tak lama lagi musim orang nikah kawin dah nak sampai ;)



13 ulasan:

mia izzati berkata...

tak terfikir pula nak bagi tasbih untuk doorgift..bagus juga idea tuu

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

bagussss kan hadiah mcm ni pasti semua tetamu akan gunakannya ;)

aDisH.sHidA berkata...

betul tu ita...bagus dan manfaat untuk tetamu..adakah tasbih nie dia buat sendiri...nampak sweet sangat

IBU GEBU berkata...

mia: doorgift mcm ni, selagi orang gunakan kejalan Allah, insyaAllah kita pun akan dapat saham pahalanya... wallahua'lam

IBU GEBU berkata...

MD: betul tu mak, anak bujang mak yg hensem2 ramai tu... bolehlah buat pilihan utk doorgift nanti

*nak tunggu Issabella lambat lagi :)

IBU GEBU berkata...

Shida, sweet kan... ita rasa dia tempah kot, sebab farah ni kerja kat putrajaya... manalah sempat nak buat sendiri

hamzah ian berkata...

alahai.. comel juga.. hehe

IBU GEBU berkata...

hamzah, comel kan... blog ni pun comel jugak, ahaha :)

Ardini Humaira berkata...

nanti majlis akikah baby dni, dni nak bagi costomize Yasin dan tasbih :)

IBU GEBU berkata...

dini: idea yang baik tu sayang, moga2 ia ada manfaat untuk tetamu kita

Citarasa Rinduan berkata...

setuju..

lepas nie boleh cadangkan kat sesiapa y hendak langsungkan majlis..

kenduri akikah ker.. kan?

thanks syer

IBU GEBU berkata...

sama2 kak Ayu, bisnes cane? ok?

semoga makin sukses ya :)

tasbih cantik berkata...

doorgift tasbih yang cantik, kebetulan saya juga ada jual tasbih untuk doorgift. salam sukses.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...