Selasa, Julai 24, 2012

ITU BUKAN HIJAB

hijab will protect you
(google)



Hijab with 5 layers of makeup,
is NOT hijab.

Hijab with tight clothes on,
is NOT hijab.
...
Hijab with hair on the side,
is NOT hijab.

Hijab with a bad attitude,
is NOT hijab.

For beautiful eyes,
look at fitna-free stuff.

For a beautiful face,
stay natural.

For a beautiful attitude,
stay away from bad deeds.

For a beautiful look,
wear the uniform that Allah gave you.

For beautiful lips,
speak the words of Allah.

by F.S


Khamis, Julai 19, 2012

SALAM RAMADHAN | TIPS




TIPS SAMBUT RAMADHAN:
 
1- Celebrate Ramadhan! Send cards, messages, hampers, buy new telekung, baju, decorate your house!
2- BACA! Tingkatkan ilmu about Ramadhan, puasa dah berpuluh tahun tapi ilmu pasal puasa sama mcm masa darjah 6 dulu. Upgrade2!
3- PLAN your Ramadhan... Set goals, write it down...
4- jom cari dan fahami 'bagaimana Rasulullah saw berpuasa' - How did the Prophet fast?

via twitter wardina safiyyah

*paling suka sekali no 2 tu, mcm terkena batang hidung sendiri pun ada :) insyaAllah akan cuba upgrade
 
 
AKHIR KALAM... SALAM RAMADHAN DARI BLOG IBUGEBU BUAT SEMUA FOLLOWERS & PEMBACA BLOG INI YG BERAGAMA ISLAM, ALHAMDULILLAH BERTEMU LAGI KITA DENGAN RAMADHAN TAHUN INI... JOM KITA JANJI SAMA2 UNTUK CUBA MENAMBAH AMALAN SEBAIK MUNGKIN, KERANA MANUSIA YG PALING RUGI ADALAH MANUSIA YG SEMPAT HIDUP DI BULAN RAMADHAN TETAPI TIDAK TERAMPUN DOSANYA... PERINGATAN JUGA BUAT DIRI SAYA SENDIRI, WASSALAM


Isnin, Julai 09, 2012

9 HADIAH PERCUMA UNTUK DIMENANGI!!!


KLIK SINI UNTUK SOKONGAN YANG MAHA PADU!

TEMPOH SAH SEBELUM 10hb JULAI 2012

SANGAT MUDAH, RUGI KALAU TAK KLIK

Selasa, Julai 03, 2012

DOORGIFT TASBIH



majlisnya dah lama, kalau ikut tarikh pada kertas doorgift ni 11/3/2012 lebih kurang 4 bulan yang lalu, tapi bungkusan tasbih ini saya baru jumpa balik masa kemas2 kotak yg menyimpan kertas2 kerja saya semalam

sebenarnya pengantin ni (farah) adalah customer saya yang tempah pulut kuning + rendang daging masa majlis perkahwinan beliau di Padang Landak, Besut Terengganu... sangat peramah orangnya & antara customer saya yg tidak cerewet langsung, senang bekerjasama dgnnya

nak cerita pasal tasbih ni, kali pertama menatapnya saya sangat suka sebab pertamanya cantik, berkilat2 & bersinar dipandang mata

dan yg utama tentunya manfaat dari doorgift ni, yelah kadang2 kalau kita pergi majlis2 kenduri kahwin macam2 doorgift yang akan kita dapat

dah nama pun doorgift, tujuannya utk kenang kenangan... tapi berapa ramai antara kita yg menyimpan elok doorgift2 tu semua hingga kesaat ini? melainkan pengantin itu betul2 org yang special bagi kita spt best friend, mungkinlah kita akan simpan elok2

selebihnya hanya hilang begitu sahaja atau silap2 hanya dijadikan mainan oleh anak2 kecil yang terjumpanya

berbanding dgn doorgift seperti tasbih ini, confirm2 orang akan simpan rapi sebab tasbih ni ada manfaat, saiznya yang kecil senang dibawa kemana2 & bila2 kita boleh guna untuk berzikir... dalam perjalanan menaiki kereta, sedang tunggu seseorang... kan bagus kita berzikir dari masa terbuang begitu sahaja, pahala pun InsyaAllah dapat

tasbih ni taklah panjang mcm org2 alim ulama selalu guna tu, so kalau kita guna di tempat2 awam pun takdelah segan sangat nak guna kan...

*nota kaki: boleh dijadikan idea ni pada bakal2 pengantin, yelah tak lama lagi musim orang nikah kawin dah nak sampai ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...