Ahad, Mei 06, 2012

CHOCOLATE INDULGENCE | MENGIDAM


assalamualaikum sayang2 semua, SELAMAT HARI WESAK bagi yang meraikannya, disebabkan hari ni cuti.. maka housewife2 yang kurang kasih sayang (hari lain hubby sibuk) macam saya ni akan "mengada ngada"kan diri... aaauuuwww!

kebetulan pagi2 morning tadi encik laki cakap mlm tadi saya ngigau cakap "indulgence...indulgence..." mcm tak caya je, sebab saya tidur biasanya tak pernah ngigau (mana ada org ngigau nak ngaku ngigau kan)

 ceritanya mcm ni, awal bulan lalu ada attend birthday anak kawan, dia hidangkan indulgence ni sebagai kek birthday boy... tapi sayang, saya tak berpeluang nak menjamah sebab konon konon malu nak ambik awal2... so plan nak ambik lepas makan juadah lain, sudahnya kek pun dah habis sebab laku sangat... adehhh, nasib baik tak ngandung... so lepas balik riadah ngan anak2 main basikal pagi tadi, menyinggahlah sekejap kat PASARAYA PANTAI TIMOR kat jerteh ni beli yg slice... nyummy!

entah bila berkesempatan nak buat sendiri kan kek ni, tiap2 hari pun boleh makan... klu ada antara anda2 yang nak cuba buat, bolehlah skodeng2 resepi kat dapur kakak saya ni ya,
 klik sini! (resepi yang telah diolah oleh KAK ZU)

PASARAYA PANTAI TIMOR JERTEH (betul ke ejaan timor mcm tu? errrmmm....)

4 ulasan:

aDisH.sHidA berkata...

nak jugak................dari besday shda bulan 12 aritu g tak dapat2 nie huhuhu

IBU GEBU berkata...

shida, beli yg slice je yang... nak beli sebijik mahat wooo RM75

Cik Suriz berkata...

tersangat lah suke indulgence

IBU GEBU berkata...

cik suriz jangan makan manyak2 tau, nanti gumuk... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...