Isnin, Januari 16, 2012

BLOG EZANI MASTERCHEF MALAYSIA MUSIM PERTAMA


  resepi KEK LEMON MADU dari ezani disini





1st of all, nak ucapkan tahniah kat ezani sebab berjaya menjuarai MASTERCHEF MALAYSIA (MCM) untuk season pertama

bangga sebab melayu, pastu perempuan hokeyyyy... selama ni orang duk pelik, apasal kat malaysia ni asal nama chef je mesti lelaki kan... so, ezani adalah kebanggaan kita

nama ezani kini sebaris dengan Adam Liaw & Whitney Miller (dari masterchef australia & US)

amat menggemari kulit buah buahan citrus dalam MCM, ezani tak kedekut dengan ilmu kerana sudi berkongsi beberapa resepi serta tips2 dapur melalui blognya yang sangat "friendly"

saya suka sebab pembaca juga ada option utk pilih bahasa inggeris atau melayu dalam entry2 beliau (amat sesuai buat kita2 yg x berapa nak pandai bahasa henggeres kan...)




fanpage FB doktor gigi: Ezani (Masterchef Malaysia)





klik banner untuk naik ALPHARD idamanku ke BLOG EZANI


*PESANAN IKHLAS DARI BLOG IBUGEBU: teruskan dengan sifat cool awak tu.... semoga kejayaan demi kejayaan bakal ditempa dimasa akan datang... WISH U LUCK Zesty Zani!!!



Rabu, Januari 11, 2012

NAMA YANG SERING DIGANGGU JIN


 



 menurut Ustaz Sharhan, nama2 ini mungkin maksudnya bagus di dalam buku tetapi dalam perubatan islam yang diamalkan oleh beliau, nama2 ini adalah antara nama sama yang berulang dalam senarai pesakit2 yang mendapatkan rawatan darinya

nama2 itu termasuk:

1- BALQIS
2- QISTINA / KISTINA
3- NAJWA
4- ZAQUAN
5- BATRISYIA
6- ARISYA

mungkin ada yang terkejut termasuk saya kerana nama anak saya NUR AIN NAJWA, jadi macamana nak buat?

tak perlulah pergi JPN untuk tukar nama anak, menurut ustaz cukup sekadar kita tidak memanggil nama seperti diatas untuk panggil anak kita

contoh nama anak SITI BALQIS, panggillah dengan nama SITI dan bukannya BALQIS kerana persoalan ini merujuk kapada "nama panggilan"

mungkin ada juga yang menafikan atau tidak percaya kerana ada saudara mara atau ahli keluarga yang berjaya & hidup senang tanpa sebarang masalah dgn nama panggilan itu, menurut ustaz adalah bersyukur kerana mereka tidak mengalami apa2 masalah...

tetapi bagi yang mula sedar atau terfikir memang betul anak atau diri sendiri sering mengalami perkara2 pelik, sering bermasalah, maka eloklah ditukar nama panggilan itu... wallahua'lam




Isnin, Januari 02, 2012

APAM POLKADOT WARNA PURPLE (UNGU)

gambar diambil dari page fb TEMPAHAN KUIH MUIH JERTIH


untuk apam polkadot versi WARNA PURPLE kali ini, saya kongsikan foto tempahan dari adik za yang kini berada diKuala Lumpur

asal dari terengganu, jadi kebetulan pulang kekampung... za order apam polkadot ini sebanyak 200 biji untuk dibawa pulang ke KL

terima kasih za atas tempahannya, ini adalah order ulangan dari za
sebelum ini za pernah order apam polkadot untuk majlis pertunangan beliau (gambar header)
jika ada kelapangan, bolehlah order lagi ya...



entry berkaitan
resepi apam polkadot
tempahan apam polkadot
apam polkadot warna pink (merah jambu)
 

*entry ini dihasilkan bagi membantu pelanggan serta adik2 saya yang mencari ilham memilih warna yang cantik dan bersesuaian dengan citarasa mereka dalam menghasilkan apam polkadot yang menarik atau membuat tempahan untuk majlis2 mereka... harap dapat membantu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...