Khamis, Disember 15, 2011

SABASUN HYPErRUNCIT kedai ini boikot produk israel


SABASUN = "SABAR dan BERSUNGGUH SUNGGUH"

lokasi kedai terletak ditengah2 bandar Kuala Terengganu ( bersebelahan JPJ)






first time pergi pasaraya ni kerana diperkenalkan oleh seorang sahabat suami, hati saya terus terpaut

pertama sudah tentu kerana harganya yang murah, pelbagai pilihan barang, sejuk mata memandang kerana rata rata dikunjungi oleh muslimin muslimat yang berpakaian sempurna selain satu keunikan yang jarang diperolehi dimana mana iaitu

KEDAI INI TIDAK MENJUAL PRODUK DARI AMERIKA & ISRAEL
(bagaimanapun, masih ada yg belum berjaya di BOIKOT sepenuhnya)



papan kenyataan yang dilekatkan gambar barang2 yang diboikot serta gambar keganasan tentera israel & amerika




memberikan pengunjung satu dimensi baru dalam membeli belah, disamping mendidik pengguna & pembeli islam terutamanya walaupun sekecil kecil hanya melalui berbelanja

diantara gambar2 yang dilekatkan juga terdapat gambar etika berpakaian bagi pelanggan muslim & bukan muslim (terlupa nak snap), jadi secara tak langsung pelanggan yang "terasa" akan malu sendiri & mungkin juga akan menyedarkan mereka... pekerja juga 100% pekerja bumiputra yang juga uniform mereka (wanita)  mengenakan hijab & berbaju labuh... masyaAllah, bagus kan?




mungkin ada yg terlintas difikiran, BOLEH LAKU KE KEDAI BANYAK SANGAT PANTANG LARANG NI? sampaikan pakai baju pun nak kena ada ETIKA bagai...???!!!

saya tak perlu jawab, anda cuba pergi sendiri tengok betapa lakunya kedai ni, sampaikan nak cari parking pun suami saya pusing 2-3 kali... saya rasa sangat bangga dengan kedai BUMIPUTRA ini yang sangat2 maju disamping ada nilai2 jihad fisabillillah di dalamnya (jihad tak semestinya angkat senjata sahaja ok kawan2)





disediakan juga tabung2 derma bagi yang bermurah hati (abaikan aiman yang tengah control macho tu...hehe)


p/s: entah kenapa hatiku berbunga2 riang saat berbelanja disini, pertama kerana dapat membantu menaikkan ekonomi orang islam BUMIPUTRA, pandangan mata juga terjaga & dapat pula bersedekah... BANYAK SUMBER2 PAHALA KAN?... wallahua'lam, hanya Allah yang dapat menilai amalan anda!

gambar dari laman web SABASUN


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...