Rabu, Julai 27, 2011

OPERASI "PANGGANG TANGAN" BERMULA_ shopping barang cookies raya


salam geng!!! petang tadi ita g soping barang biskut raya, planningnya esok malam nak startlah operasi menghambakan diri pada oven... hahahaha
tengoklah botol2 kosong tu dah melambai2...
 eh, mesti ada yg tanya... kenapa tajuk "panggang tangan"? sebabnya... time buat biskut ni mesti ada yg terkena loyang panas atau oven panas atau periuk panas... itu yg ita panggil panggang tangan tu.... hahahahaha


ini antara barang2 nak wat cookies tu lah, tepung red rose, almond stripe, brown sugar, choc chip, cocoa powder, raisin & bubble rice... yang botol kecik2 tu adalah perisa...


yang ni pulak cornflakes, badam & chocolate bar... ada lagi yg x nampak muka... malu kot, hahaha
barang2 kat kedai ni murah, lagi2 klu beli dlm kuantiti banyak mcm ni, klu sempat nanti ita buat N3 utk senaraikan harga brg2 ni secara detail k... manalah tau, ada yg nak bandingkan harga dgn tempat mereka...


cer teka... cer teka... apa benda ni?
*
*
*
*
*
*
*
tak dapat? oklah... ini pineapple paste utk buat tart nenas tu...
hahahaha, ita surender nak buat sendiri sbb byk sgt... haritu dah buat sendiri beli 10 biji nenas, lepas tu mcm nak pengsan mengerjakan... mana nak kopek kulit, blend lagi, tapis lagi, masak lagi... hubby kata tangan dgn mulut sama laju membebel... hehehe mana taknya, banyak komitmen lain nak buat selain dari buat inti tart ni... inipun masa nak siapkan semua cookies ni cuma 20 hari dari tarikh esok sbb minggu ke-3 puasa dah nak kena serahkan semua... hurm... sempat tak eh? hahahaha
anyway, sempat tak sempat... ita akan update lagi... doa2kan lah ita diberi kesihatan yg baik untuk siapkan biskut raya "orang punya" ni eh... maceh semua...

*lupa nak cakap, inti tart tu murah... 10kg RM90 je....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...