Isnin, Februari 28, 2011

SOTO AYAM JB TERSEDAP ABAD INI

sebut pasal soto, anak jati johor memang malulah kalau tak kenal, sebab soto memang sinonim dgn johor... negeri lain tak jumpa, klu jumpa pun tak sama taste nya...
klu area aku ni kat bandaraya JB atau lebih "close up" lagi, area tampoi, soto ni paling sedap... 
aku klu balik JB sekali sekala memang tak lepas peluang cari soto sbb kat area jertih, trganu takde orang jual, klu bandar Kuala Terengganu ada kat food court MYDIN MALL... so, klu sesekali teringin sangat nak makan kenalah buat sendiri...
soto yang dalam gambar diatas ni premis dia di PUSAT PERNIAGAAN BARU, TAMAN DAHLIA, cari aje kat area orang jual makanan mesti jumpa, tapi pagi aje ada, silap2 klu pegi pukul 11 pun dah habis, lagi2 klu hari ahad... harga standard RM 3(mungkin dah berubah harga ikut barang semasa) klu amik begedil + 50sen... murah & sedap!!! cubalah...

ANWAR HADI aku jatuh cinta!!!

siapalah mamat yang tengah senyum senget ni? macam bagus jer...
memang bagus pun, entry khas ni pun aku tujukan untuk beliau sebab aku bangga sangat ada rakyat malaysia macam ni...
dengan penyampaian beliau yang "berisi" dan lawak membuatkan beliau antara vlogger terpemes abad ini...
 hi, nama saya anwar hadi...
setiap video beliau tak lupa untuk bagi salam, contoh yang baik...
ada orang suka dan ada orang tak suka dengan video2 beliau, yang tak suka tu agaknya terkena batang hidung sendiri kot... biasalah dik, bukan senang nak senangkan hati semua orang ni... yg penting anwar hadi tetap cool!!!
anwar hadi juga ada blog@whatever you say i am entry beliau obviously in english... tapi aku lebih suka layan video...
kebanyakan video berkisar mengenai isu semasa so x boring aaa... tapi yang lebih penting, semangat kemelayuan anwar hadi yang patut diberi pujian (walaupun beliau speaking mcm air), dan itu yang membuatkan aku minat giler kat dia...
sekarang ni, anwar hadi tengah further study beliau di Macquarie University, Sydney, wish u luck n jangan lupa solat... almaklum, duduk negara orang banyak godaan, so tetapkan niat i.Allah berjaya...
miss u much, kakak bangga dengan segala usaha awak selama ini n keep inspired us!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...