Rabu, Disember 07, 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU NIEJA & NANA!



entry ini penghargaan kepada 2 orang sahabat baik ini NIEJA & NANA, yang begitu baik sudi menjemput saya ke majlis perkahwinan mereka yg berlangsung NOVEMBER lalu...

cantik kan kad perkahwinan mereka? yang warna pink  kad dari nieja


yang tema hijau ni kad dari nana, masa majlis tak berkesempatan nak jumpa sebab nana sedang sibuk bergambar dengan keluarga pihak lelaki dari batu pahat, so kakak minta maaf sangat2...

lain kali jumpa, kakak nak bagi kek coklat sebab awak kata sedap! hehe




KATA KATA YANG TIDAK TERUNGKAP:

1- Nieja sangat cantik masa kakak sampai tu, wlpun sedang hujan... tergambar keceriaan diwajah melayan tetamu walaupun cerita disebalik majlis hanya Tuhan yang tau, TAHNIAH MUMUN!

2- Kakak serahkan hadiah kawen dekat kazen awak yg pakai tudung yg mcm kembar tu, sebab time tu awak tgh sibuk dengan man

3- Nak sangat tandatangan guest book, tapi segan teramat sangat dengan uncle awak yg tunggu meja tu... dalam hati kata "kang dia tengok pulak aku tulis, dahlah tulisan tak cantik..." ahahaha... rugi2, last2 tak dapat nak ambik marshmallow!

4- Mama sangat peramah masa kakak tolong pack souvenir sehari sebelum dgn masa majlis, adik beradik dia sampai dari Ipoh, dari KB semua dia kenalkan dengan kakak
"ini adik kak nah ni ita..."
wahhh, rasa mcm org penting pulak... hehehe, tapi mmg respect kat mama! Masa majlis sempat jugak duduk sebelah dia sekejap, dia tanya mana anak2 kakak & bagi bungkusan gula2 tu utk mereka... dengan wajah yg tenang & terpancar kegembiraan menerima menantu... tak macam sesetangah mak pengantin CLUMSY GILA!


5- Hidangan paling best masa majlis adalah SIRA LABU!!!

6- Untuk majlis nana pulak, kakak tak berkesempatan lama kat situ sebab nak berkejar ke trganu pulak, ada urusan

7- Dari jauh turun kereta je nampak kek dulu, warna hijau sangat obvious!

8- Tema pink hijau melawankan majlis nieja pink baby blue.... dua2 tema tu adalah matching colour kegemaranku

9- Kakak tak kenal ahli keluarga nana yang lain, so wakilkan suami kakak utk bersalam dengan seorang abang yg jaga khemah kat situ, pakai cermin mata

10- Makanan sangat sedap, dengan bubur pulut hitam tu... my favourite!

Banyak lagi nak cerita pasal majlis korang berdua ni, ada masa balik setiu calling2 lah mana tau boleh jumpa kan? Kakak juga doakan moga perkahwinan kalian dipayungi rahmat dari Allah, kekal dengan sinaran kebahagiaan... walaupun genting mcmana situasi rumahtangga, tetap berjaya diselamatkan... dilembutkan kembali hati & dikurniakan sayang semula seperti mula2 kalian bercinta dahulu...

Apa yang penting, jangan jauh dari landasan Allah, jalan yang selamat adalah membawa perkahwinan kalian BENAR, JUJUR & ADIL pada jalan nya... pedulikan anasir2 luar yang mengganggu kerana kalian lebih mengenali siapa lelaki yang kini bergelar SUAMI mu itu...

p/s: Kakak sangat sayangkan adik2 kakak, kerana pertama nilaiannya letak dihati... korang berdua sangat IKHLAS walaupun kakak bukan siapa siapa... wallahua'lam

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...