Jumaat, Oktober 28, 2011

JANDA PERLIS FOBIA BERSOLEK!KANGAR – Sebahagian besar golongan janda di negeri ini yang berjumlah 5,400 orang menghadapi sindrom kemurungan selepas berlaku perceraian sekali gus mengakibatkan mereka langsung tidak berminat untuk bersolek selepas perceraian.
Pengarah Jabatan Pembangunan Wanita Negeri (JPWN) Perlis, Muhamad Hazimin Jamaludin berkata, golongan tersebut sama ada dicerai atau ditinggalkan suami mempunyai persepsi negatif bahawa mereka sudah tidak laku lagi untuk dipinang oleh mana-mana lelaki selepas menjadi janda.
Beliau berkata, paling memberi tamparan yang hebat kepada golongan tersebut ialah apabila mendapati suami meninggalkan mereka gara-gara berkahwin dengan wanita dari negara jiran yang dikatakan lebih cantik.
“Justeru tidak hairan tabiat golongan itu yang sebelum ini suka bersolek tiba-tiba berubah sehingga mereka trauma untuk bergincu atau berbedak kerana menganggap diri mereka tidak laku lagi.
“Situasi ini menyebabkan wanita tersebut akan menghadapi masalah kemurungan ekoran malu dan perasaan rendah diri untuk berhadapan dengan masyarakat,”
Muhamad Hazimin berkata, berikutan itu, golongan tersebut lebih suka mengurung diri dalam rumah kerana bimbang pandangan serong masyarakat kononnya mereka sudah tidak cantik lagi.
Katanya, berdasarkan statistik sehingga September lalu, seramai 5,400 ibu tunggal di Perlis berdaftar dengan JPWN.
Ibu tunggal yang paling muda dikesan baru berusia 24 tahun dan menyara seorang anak.
sumber:KOSMO

*KESIAN JUGA MENGENANGKAN NASIB PARA IBU TUNGAL INI... SANGGUP MENGORBANKAN KEPENTINGAN DIRI DEMI ANAK2, NAMUN SEBENARNYA MASIH ADA ORANG YANG MAHU MENGAMBIL MEREKA SEBAGAI ISTERI JIKA LELAKI ITU BERNIAT BAIK & INGIN BERKAHWIN UNTUK MENCARI REDHA ALLAH... wallahua'lam

2 ulasan:

Asyikin berkata...

adoi, ada jugak fobia untuk bersolek ye =.='

qasehraihan berkata...

ibu..saya nak order apam polka dot ni..cmna ye??..sy xtahu nak hubungi kat mana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...