Ahad, Oktober 16, 2011

BERAKHIR SUDAH TAHAJUD CINTA!


siaran jumaat 14 okt 2011 adalah episod akhir drama bersiri TAHAJUD CINTA...

drama yg mengangkat nilai2 murni, nilai2 perjuangan, nilai2 islam, nilai2 cinta serta kuasa & hukum ciptaan manusia...

bila manusia yg kufur nikmat & taksub kepada sesuatu melebihi Allah s.w.t perkara yg salah menjadi benar, yg sepatutnya indah menjadi neraka...

dalam menghayati maksud & pengajaran yg tersirat di dalamnya, satu isu yg ingin saya kongsikan adalah kehebatan kuasa wanita di dalamnya...

1- KERANA WANITA, kehidupan lelaki boleh menjadi sempurna, melahirkan zuriat buat mereka, mendidik anak2 mereka dengan sepenuh kasih sayang

2- KERANA WANITA, lelaki dapat merasai kemanisan hidup bukan hanya seorang malah 4 wanita yang halal baginya (walaupun sebenarnya lelaki itu itu tidak berupaya berlaku adil)

3-KERANA WANITA, dapat menundukkan iman seorang lelaki walau setinggi mana ilmu agamanya

dan KERANA WANITA jugalah hancurnya seluruh kehidupan seorang lelaki semudah pujukan rayu & liuk lentok tubuhnya yang gemalai!!!

*PESANAN SAYA: JANGAN CAKAP BESAR KONON KITA TAK AKAN TUNDUK & TERMAKAN PUJUK RAYU WANITA, KERANA INI PERSOALAN NAFSU & INI PERSOALAN FITRAH LELAKI YG MENGINGINKAN WANITA... BUKAN MAINAN!



سُوۡرَةُ بنیٓ اسرآئیل / الإسرَاء

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
وَلَا تَقۡرَبُواْ ٱلزِّنَىٰٓ‌ۖ إِنَّهُ ۥ كَانَ فَـٰحِشَةً۬ وَسَآءَ سَبِيلاً۬ (٣٢)
Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan). (32)

17 ulasan:

Pn. Sheila berkata...

sy tak tgk pun episod last tu ibu.... duk guling2 ngn baby... hehehe...

alahai ruginyer....

Norhafiza berkata...

kakNo duk tunggu episod ni hehe..mmg best dan penuh makna..naik meremamng bulu roma pun ada huhu...

Cik Sara berkata...

oh..dah habis??/ alahai..terlepas endingnya.. Tapi dari preview, ust. shauqi tu tergoda juga dengan perempuan free hair tu kan?? sapa ntah namanya..

Kerana Wanita...=D

IBU GEBU berkata...

@pn shiela: memang rugi tau tak tengok, tak apa puan shiela boleh tengok online nanti...

rasanya mcm ada sambungan cerita ni...

IBU GEBU berkata...

@kak no: best kan? ita klu drama erma fatima memang suka tengok, banyak mesej!

IBU GEBU berkata...

@cik sara: utz shauqi tergoda juga dgn suraya tu tapi tak sempat buat apa2 dah kena tangkap dgn penduduk kg...

rasanya, suraya punya rancangan jugak.. disebalik sifat suraya yg dah biasa bebas bergaul, terselindung juga kebaikannya utk membongkar kejahatan ustaz...

QUEENPINK berkata...

huhu..ending part yang terbaik...

maszull berkata...

salam ibugebu...best cite nyer....tapi last episodnya mcm tu jer x best la...mcm tu endingnya mesti ada sambungan nyer...:)

~AmyLiana86~ berkata...

amy xlayan citer ni akak..tp amy tgk last episod..jahatkan eman manan tu..geram je..tu la bila dh rasa diri mcm malaikat ssh tu..hehe..

amy mmg kerja dgn kist..bhgn library tp smua staff adalah marketing..hehe..

IBU GEBU berkata...

@queen pink: agak tergantung endingnya wlpun puas hati sbb ust shauqi kantoi juga akhirnya...

IBU GEBU berkata...

@mama: memang ada sambungan rasanya sbb kita tak tau siapa yg panggil org kampung utk kantoikan ust shauqi tu...

dan suraya juga xde kesudahan... seri apa jadi sebab dia x cerai lagi dgn ust... banyak lagi persoalan disitu... ehehehe, mengulas mangalahkan pengarah je IBU ni...

IBU GEBU berkata...

@amy: betullah... menjadi betul watak ust shauqi tu...

amy adalah aset KIST juga kan... selamat bekerja adik...

Ms Ef Abas berkata...

tak berpeluang tengok :(

JIJI YU berkata...

kerana wanita kan

fRaMe+LenSeS berkata...

kerana wanita...

IBU GEBU berkata...

@ms ef: sayang x dapat tengok... tak apa maybe lain kali

IBU GEBU berkata...

@jiji & nadh... macam sedih je apsal?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...