Ahad, Ogos 07, 2011

BAZAR RAMADHAN KG RAJA, BESUT TERENGGANU



salam gengblogger semua, hari ni ita nak review pasal bazar ramadhan dekat area besut, tempat ita tinggal sekarang... 

bazar ramadhan kali ini adalah bazar ramadhan kg raja yg terletak didalam kawasan pasar kg raja... tak susah nak cari sebab bazar ni betul2 di dalam kawasan bandar kg raja... maknanya, dikawasan inilah terdapatnya bangunan2 pentadbiran besut spt pejabat agama, pejabat pos, serta bangunan2 persekutuan lain...
boleh juga menggunakan panduan petronas kg raja kerana tapak bazar betul2 berhadapan dengannya... (abaikan kakak 2 orang yg sedang melintas tu ya....)
bazar ni memang pack lah dengan manusia entah datang dari mana...
nak cari parking pun susah woooo.... so, korang yg rasa nak datang tu klu boleh kena g awal sikit & nasihat khidmat awam, jangan panic klu cari parking tak jumpa... cocok jeklah mana2 kosong tu... tapi hati2 setiap petang memang akan ada polis yg berkawal...
niat dihati mmg nak snap semua jenis juadah yg ada jual dekat sini, malangnya disebabkan manusia terlalu ramai, so tak dapat ita nak menyelitkan diri.... gambar lauk sikit ni jeklah yg dapat...
sbg x menghampakan, ita senaraikan sikit antara juadah yg terjual disini antaranya daging bakar (perg!!! my favourite), kuih muih goreng mahupun manis, lauk pauk, ice blend, buah buahan, satay, murtabak raja, jus buah fresh (parut dekat situ ok...), kuih manja, segala jenis nasi dan macam2 lagilah...
dah... habis cerita moga2 dapatlah jadi panduan sikit bagi yg baru 1st time nak berkunjung kesini ok... anak ita yg 2 orang tu pun dah penat, alhamdulillah... si abang setakat ni penuh puasanya belum ada ponteng lagi... si adik puasa yang yang yok... senyap2 g mintak air dgn ibu kat dapur... hmmm, nasib baik kecik... dah janji tu tahun depan naik darjah satu nak puasa... mudah2an ya sayang...

1 ulasan:

NMH berkata...

orang kg raja..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...