Isnin, Februari 28, 2011

SOTO AYAM JB TERSEDAP ABAD INI

sebut pasal soto, anak jati johor memang malulah kalau tak kenal, sebab soto memang sinonim dgn johor... negeri lain tak jumpa, klu jumpa pun tak sama taste nya...
klu area aku ni kat bandaraya JB atau lebih "close up" lagi, area tampoi, soto ni paling sedap... 
aku klu balik JB sekali sekala memang tak lepas peluang cari soto sbb kat area jertih, trganu takde orang jual, klu bandar Kuala Terengganu ada kat food court MYDIN MALL... so, klu sesekali teringin sangat nak makan kenalah buat sendiri...
soto yang dalam gambar diatas ni premis dia di PUSAT PERNIAGAAN BARU, TAMAN DAHLIA, cari aje kat area orang jual makanan mesti jumpa, tapi pagi aje ada, silap2 klu pegi pukul 11 pun dah habis, lagi2 klu hari ahad... harga standard RM 3(mungkin dah berubah harga ikut barang semasa) klu amik begedil + 50sen... murah & sedap!!! cubalah...

2 ulasan:

Norhafiza berkata...

sedapnye...No mmg suka makan soto tp takmo ada nasi impit hehe..buh bihun dlm tu...perggghhhhh! sedaaaap..lagi satu soto makasar..sambal lidi dia tu boleh bikin kua air idung hehehe..d Labuan ni mmg menu wajib time sarapan..kebanyakkan kedai ada dan dh bertuko ngan nasi lemak..bukan main susah nak cr nasi lemak d sini..hny owner dr semenanjung je yg jual nasi lemak..

airmataibu berkata...

lain orang lain selera kan kak nor, ita pulak suka yang nasi himpit, klu mee hoon kureng sikit, tapi asal nama soto... balun aje...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...