Rabu, Februari 09, 2011

CARA MELAJUKAN BROADBAND

kalau anda guna broadband dia akan ada limit berapa gb kita boleh guna dalam sebulan...
biasanya kalau dah hujung2 bulan atau kita download dah mencapai tahap limit, dia akan kurangkan kelajuan broadband kita untuk mengelakkan pengguna lain mengalami gangguan line..
untuk mengatasi masalah ni, ita ada satu cara nak kongsi, walaupun ada beberapa versi nak lajukan broadband, tapi cara yang ni memang ita dah cuba dan memang BOLEH PAKAI lah... step dia pun simple n mudah nak ikut, so cubalah...
kalau dah cuba tu, tinggalkan komen anda dekat column dibawah k...
yelah, takkan terima kasih pun takde...

1- klik START
2- klik RUN
3- di ruangan open tu taipkan cmd
4- tekan ENTER (akan keluar command promt C:\Documents and Settings\...>)
5- taipkan ipconfig/all then akan keluar segala detail connection ip, subnet, gateway, dns, dan lain2
6- perhatikan keterangan connection
7- pastikan anda perhatikan broadband punya, jangan silap tengok IP address tu
8- taipkan ping 10.176.44.70-t (no IP ni contoh sahaja, anda kena taip ikut no IP yang terpapar pada skrin anda...)
9- tekan ENTER
10- pastikan ada balasan selepas anda tekan ENTER
11- peringatan: JANGAN CLOSE BOX TU!
biarkan ia "ping" tanpa henti & selama mana anda online
proses ini akan membuatkan anda sentiasa ada connection dan tak akan DC dgn server dan akan mempercepatkan proses penghantaran peket dan penerimaan peket
jadi ia akan mempercepatkan proses membuka web page
~SELAMAT menjamu selera eh! salah pulak, SELAMAT MENCUBA~



5 ulasan:

n!cK berkata...

aiyoo..xpahamm...woowooo

airmataibu berkata...

nick, cuba dulu ikut step by step, simple aje tu...

Norhafiza berkata...

bagus info nih...thx ita ya..

airmataibu berkata...

sama-sama no...

Asyifa berkata...

mcm x paham ler...START kat mana nak open tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...