Rabu, Februari 09, 2011

VALENTINES DAY HARAM DISAMBUT!!!

...dulu masa kita kecik2 atau zaman2 sekolah, mak bapak kita atau cikgu2 kita selalu cakap kalau time kita kena marah "TAKKAN ORANG MAKAN TAIK AWAK PUN NAK MAKAN TAIK?"

cukup sinonim dgn budaya kita zaman sekarang terutama adik2 muda belia yg baru nak kenal hidup, tengok orang sambut valentine kita pun nak sambut, tengok orang belikan awek's bunga kita pun nak beli..

sampai satu tahap sanggup serahkan body nak buktikan cinta di hari valentine.. amat jijik kalau anda tahu sejarah disebalik hari yang anda sambut dan agung2kan itu malah ada pasangan yg memilih tarikh pernikahan sempena sambutan valentine.. hari kasih sayang kononnya... belajar... belajarlah balik jangan jadi orang tapi tak berilmu... Allah akan susahkan hidup kita nanti.. MasyaAllah...

DENGAN HANYA MELUANGKAN SEDIKIT MASA ANDA INSYAALLAH ANDA AKAN TAHU KENAPA VALENTINE'S DAY TU HARAM UNTUK KITA MENYAMBUTNYA...

kalau masih ada yang menolak hukum Allah yang telah jelas ini dgn mengatakan "alah... peduli apa aku, itu tak boleh, ini tak boleh..." takutlah anda kerana sesungguhnya hati anda telah hitam dan tertutup dari mendapat hidayah ALLAH, wallahua'lam...

2 ulasan:

faradilla amar berkata...

erm...betul tu ibu gebu......byk kli dh d bgtau pasal ni tp mereka2 ni xmo nk dngo....degil...payoh baso...

airmataibu berkata...

katok palo baru tahu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...